Walter Schloss död

Walter Schloss har gått bort, 95 år gammal. För den som inte är bekant med honom kan jag berätta att han arbetade som analytiker med Warren Buffett på Graham and Newman och sedermera startade en egen fond som avkastade 15% annualiserat över flera decennier. Han var en av “The Superinvestors of Graham-and-Doddsville” och fortsatte som alla de andra bland de av Buffett utsedda att överavkasta även efteråt.

Schloss fortsatte karriären igenom med den kvantitativa approach som han lärt sig av Ben Graham och diversifierade så mycket att han ibland ägde över 100 olika aktier, i stark kontrast till hur Buffetts filosofi utvecklade sig. Här kan ni läsa en intervju om hans 65-åriga karriär på Wall Street, här finns en video med honom från 2008 och här kan ni hitta en kort genomgång av hans investeringsregler.

2 thoughts on “Walter Schloss död

  1. Synd! En av de sista värdeinvesterare där han verkligen visade att det räcker långt med enkla metoder och sundförnuft. Påminner mig lite om Stinsen fast mer kunnig inom företagsanalys och förvaltning och en av de få som jobbade tillsammans med både Benjamin Graham och Warren Buffett.

    Jag kommer aldrig glömma när Walter Schloss om och om säger:

    “Well, I don’t like to lose money”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.