Tankar kring omplacering

Nu har börsen äntligen fallit en bit och vissa fina företag börjar se väldigt attraktiva ut till dagens priser. Jag tog en stor position i Hennes & Mauritz för ungefär ett halvår sedan när det mesta såg dyrt ut i brist på andra placeringsalternativ. Att flytta om känns inte jätteroligt eftersom jag gillar HM väldigt mycket men för tillfället ser jag mer värde på andra håll. HM känns dock som ett väldigt bra innehav ifall vi är på väg mot en utdragen lågkonjuktur. Däremot vill jag nog höja upp Fenix Outdoor ännu mer som för tillfället handlas till p/e på 11. Kapitalstrukturen är väldigt konservativ vilket är trevligt i oroliga tider. Dessutom är avkastningen på investerat kapital, marginalerna och tillväxten på väldigt fina nivåer för ett så billigt företag. Fenix Outdoor är för tillfället mitt näst största innehav och utgör 20% av min portfölj. Att allokera om lite av mitt HM innehav till ytterligare Fenix Outdoor aktier känns inte orimligt för tillfället.

Med de senaste dagarnas fall börjar dock företag jag tidigare varit intresserad utav att se attraktiva ut. Jag har alltid gillat Atlas Copco men har aldrig ansett att tillfället att komma in till ett pris som ger en tillräckligt bra margin of safety. I dagsläget känner jag dock att läget kan vara annorlunda. För tillfället är jag inte tillräckligt insatt i företaget för att göra några uttalanden men dagens pris motiverar i alla fall en ordentligare analys. Förhoppningsvis kan jag ta en ordentligare titt på dem efter min tenta på fredag. Jag har aldrig belånat mina innehav och kommer förmodligen inte att göra det. Däremot måste jag erkänna att jag börjar få ett litet sug att belåna min lägenhet och tanka på mer aktier. Jag håller er uppdaterade om jag flyttar om något i min portfölj och ska försöka skriva någon mer ingående post om de företag jag väljer att titta närmare på.

1 thought on “Tankar kring omplacering

  1. Interesting hörru. Har också HM som jag är sugen på att eventuellt placera om. Håller med dig på Atlas Copco och slänger även in SKF som jag i vissa fall kan tycka är lite liknande. Stabila men har varit för dyra hittills.. Ser fram emot att höra din Copco analys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.