Suck..

Game Group           VS           

Jag började ta en titt på Gamestop och Game Group ikväll och satt och jämförde marginaler och ROIC med mera. Båda bolagen är för tillfället ganska pressade i pris och även om sektorn har låga marginaler så har ROICn varit ganska okey hos Gamestop i alla fall där den har legat på ett genomsnitt på ca 18-20% de senaste fyra åren. Gamestop handlas för tillfället till P/E 8,6 och Game Group till P/E 4,9.

Självklart har marknaden sina själ att pressa ner dessa bolag med ganska trista marginaler och deras tråkiga utsikt för det kommande året men på lång sikt tänkte jag att det kanske finns lite värde. Vid en närmare titt blev jag mest trött i huvudet av de kraftiga optionsprogram och bonusar som de två företagen gav ut. Min inre röst sa till slut till mig att titta på andra bolag eftersom ledningar som är såpass sugna på att plundra företaget förmodligen inte kommer tröttna på det i framtiden heller.

Jag missar förmodligen en del fina investeringar på att inte orka kolla upp dessa bolag ordentligt men förhoppningsvis undviker jag även en del företag med för giriga ledningar som inte kommer visa sig som bra investeringar i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.