Poor Charlie’s Almanack

Poor Charlie's Almanack

Jag ser att det är mycket trafik som har kommit in via google när de sökt efter Charlie Mungers bok “Poor Charlie’s Almanack”. Jag själv köpte boken för någon vecka sedan och planerar att skriva en bokrecension när jag har läst klart den. Det tråkiga med boken är att den är lite svår att få tag i då inga svenska sidor säljer den och även amazon har haft problem att leverera den. Jag beställde den direkt från hemsidan www.poorcharliesalmanack.com. Tyvärr är den ganska dyr och jag kan inte säga om boken är värd pengarna innan jag har läst ut den så ni får helt enkelt vänta på bokrecensionen eller chansa.

3 thoughts on “Poor Charlie’s Almanack

 1. En bok av liknande kvalite (exklusive innehåll) kostar alla gånger 500 kronor hos en svensk bokhandlare. Nu fick jag både Poor Charlies almanack och Seeking Wisdom för dryga tusenlappen så tycker inte det är så dyrt faktiskt. Frakten kostade ju mer än böckerna för mig. 🙁

  Har dock inte mer än bläddrat igenom Poor Charlies men har bara några sidor kvar av Seeking wisdom och tycker den är riktigt bra. Väldigt mycket att reflektera över. Både inom investeringar men kanske framförallt Charlies tankar om Wordly Wisdom och mentala modeller från de stora ideerna inom vetenskap som är mer generella.

  Bra och intressant blogg!

  /David

 2. Rekommenderar också Seeking Wisdom väldigt starkt. Charlie’s Almanack ligger även den i läslistan för min del. Är säker på att den innehåller mycket matnyttigt, men det återstår väl att se hur mycket nytt den har att erbjuda efter att man redan läst igenom olika texter av Munger otaliga gånger samt Seeking Wisdom. Damn Right är också en bok som jag snart ska ta mig igenom och som verkar väldigt lovande.

 3. Ok tack för tipsen! Jag håller med om att det inte är konstigt att boken är dyr eftersom den håller väldigt hög klass. Boken är väldigt fin utformad och upplagd av det jag sett. Däremot menade jag dyr om det är endast informationen man är ute efter 🙂

  Såg även att vinsterna som boken gör går till något bibliotek i california så det gör väl lite gott det med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.