Ny grafik, ny skribent, forum och depåavkastning.

Hej, vi får ursäkta för att det inte blivit så många inlägg de senaste två veckorna. Vi har haft mycket i skolan nu innan påsk och som ni ser så har vi fixat till grafiken lite så ni ska trivas bättre, vi hoppas ni gillar den. Vi vill även passa på att välkomna vår kompis David som också ska börja skriva här på bloggen. Han är en kille född 1987 som för tillfället pluggar på Handelshögskolan i Stockholm och har varit mycket intresserad av värdeinvestering de senaste fyra åren. Innan bloggade David på aktiefanatiker.blogspot.com.

I vilket fall kommer han nu att skriva lite här på värdeinvesteraren och hjälpa till med forumet som beräknas komma upp veckan efter påsk. Vi har all grafik och kod klar där det är bara att vi måste sätta oss ner och göra en bra kategorisering samt skriva lite regler och riktlinjer. Vi hoppas ni kommer in och skriver allt vad ni bara kan på forumet så fort det kommer upp så vi får igång bra diskussioner så vi alla kan lära oss så mycket som möjligt.

Vi har även publicerat portföljavkastningen för de tre första månader sedan vi startade bloggen på portföljsidan. Hittils är den upp 12,16% jämfört mot OMXS30s 7,42%. Detta är taget från nordnetdepån som portföljen ligger på så vi hoppas siffrorna stämmer. Procenten i diagrammet är korrigerat för årets start.

Avkastning sen start

Avkastningen är något jag är nöjd med, särskilt med tanken på den större andelen likvida medel som hållits på depån under perioden när börsen har sprungit upp totalt. Jag är dock missnöjd med att jag inte har tagit mig tid och kollat på flera företag för att hitta något som jag känner mig säker med och kan investera de kvarstående medel som finns på depån. Det är något som vi får ta tag i nu efter påsk och förhoppningsvis kommer vi att skriva ett par till analyser.

Trevlig påsk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.