Malmbergs extrautdelning

David ifrågasatte vid släppet av bokslutskommunikén den snålt tilltagna utdelningen i Malmbergs. Detta har man nu åtgärdat genom att föreslå en extrautdelning, vilket tar den totala utdelningen till 5 kronor per aktie (direktavkastningen på 8,7% på kursen 57,50 kr). Ett mycket bra beslut! Aktien har välförtjänt stigit under dagen på beskedet. Det ger även signaler om att de historiskt sett höga marginalerna har fortsatt in på 2012. Egentligen kan jag nog tycka att utdelningsutrymmet borde vara ännu lite större, utan att det skulle medföra några onödiga risker med finansieringen av verksamheten.

Men företaget har alltid haft en mycket konservativ profil och det är inget jag tror mig kunna ändra på. Som aktieägare i Malmbergs får man helt enkelt acceptera att det är Jan Folke som bestämmer hur vinstmedlen ska allokeras och kan man inte köpa att det skvalpar runt en del överlikviditet på företagets konton bör man sälja av sina aktier. Jag älskar inte detta faktum men det är definitivt något jag kan leva med så länge de fortsätter leverera stabila kassaflöden. Och är alternativet ett företag med en “optimal” finansiering av private equity-karaktär, så vet jag vad jag väljer alla dagar i veckan.

3 thoughts on “Malmbergs extrautdelning

  1. Det var förbanne mig det finaste jag har hört sedan jag konfirmerades. Vill ni ha ett fikon?

  2. Vad är det som gör Malmbergs mer intressant än bröder på börsen såsom Indutrade, Addtech, Lagercrantz etc. Det verkar mest röra sig om lägre belåning samt värdering om jag uppfattat saken rätt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.