Lite om Bahnhof Q1 och intervju med Charlie Munger

Den här veckan har jag prioriterat golf i vårvädret framför läsande och skrivande, så därför har uppdateringarna blivit lidande.

Fast ärligt talat var det inget speciellt uppseendeväckande med vare sig Bahnhofs eller Homemaids rapport. Vad det gäller Bahnhof har vi ju egentligen vetat i förväg att vinstnivån skulle bli mycket skral i Q1. Kostnaderna är fortsatt höga och det återstår att se hur lyckosam man blir i att få ned dessa och hur snabbt det sker. Omsättningen är i årstakt i dagsläget inte alls långt ifrån prognosen för helåret, om man nu trots allt ska förhålla sig till den på något vis, och där verkar det således finnas utrymme att överraska på uppsidan, allra helst med öppnandet av den nya serverhallen i åtanke. Troligtvis kommer man att få ökad churn i och med flaggningarna om prishöjningar på stadsnätssidan, men man får betänka att den omsättningen är av betydligt lägre kvalitet än den som kommer in från försäljning av serverplatser och dylika tjänster. Dessutom gör det ingen människa gott att bibehålla omsättningsnivån om man genererar förlust på affären.

Hursomhelst, det är de närmast kommande kvartalen som är de mest intressanta för Bahnhofs del.

Avslutningsvis, en sprillans ny intervju med Charlie Munger.

2 thoughts on “Lite om Bahnhof Q1 och intervju med Charlie Munger

  1. grymt med ny intervju. jag har blivit så hänförd av den mannen att youtube nog börjat klia sig i huvudet och undrat om en viss dator i Stockholm har hakat upp sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.