Homemaidsnack + min portfölj

Det var längesen jag postade nu och det händer saker på många fronter för tillfället (bland annat investeringsfronten!) så tiden att tänka över vad som ska skrivas på bloggen är begränsad. Som en kort kommentar på Homemaids rapport, som ju sänkte aktien ganska rejält vill jag säga att jag har kvar mitt innehav och jag planerar inte att sälja. Tillväxtavtagningen oroar mig inte något speciellt, däremot kommer jag att hålla ett noggrant öga på marginalpressen framöver. Ifall marginalen var uthållig eller ej var det största problemet med caset när jag lade fram det i höstas, men vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig. Jag tycker att faktumet att man anställer så mycket tillsammans med att man faktiskt gav så pass hög utdelning åtminstone ger en vinkning åt att de kommer att kunna göra rätt hyfsade vinster framöver också, men även företagsledningar kan ha helt fel.

Nog om det. Min portfölj har stått inför en del omdaningar den senaste tiden. Öresund har åkt ut. Berkshire har kommit in. Och en aktie till, som jag tillsvidare håller hemlig av likviditetsskäl. Dessutom har jag spanat in ett par andra aktier som kan komma att leta sig in bland innehaven under den närmsta tiden… Så här ser det ut för tillfället:

Bahnhof 39,7%
Avanza Bank 16,9%
Swedish Match 10,2%
Handelsbanken 7,7%
Homemaid 5%
HEMLIGT 4,7%
Berkshire 4%
Likvider 11,8%

Jag har aldrig sålt några Bahnhofaktier och skulle helst aldrig göra det, men smärtgränsen för exponeringen mot ett enda företag, med black swan-risker och allt vad det innebär är i princip nådd. Samtidigt ligger jag ganska likvid och tycker att så länge jag inte hittar något riktigt bra att ersätta med, så är det svårt att sälja bara för den sakens skull. Jag tycker trots allt fortfarande att aktien är hyfsat attraktivt värderad.

5 thoughts on “Homemaidsnack + min portfölj

 1. Hur resonerar du kring Öresund? Själv sitter jag och funderar på om det inte är köpläge nu när kursen är sänkt av HQ skandalen.

 2. Jag köpte Öresund för att det fanns en trolig närtida trigger. För tillfället ligger den en bit bort i och med att de inte har någon kassa att göra återköp med (tveksamt om de skuldsätter sig för att återköpa över marknaden) och att en eventuell “klassisk” inlösen kommer att ske först vid årsskiftet.

  Men därmed inte sagt att jag tycker att det är något större fel att sitta på aktierna.

 3. Hej Gilmour!

  Hur ser du på dagens värdering av Avanza Bank?
  Hur ser du på att deras sida praktiskt taget funkar skitdåligt och gjort det under längre tid? De har ju lovat länge nu att uppdatera systemet men det har inte blivit av. Jag vill nog tolka det som något bra att de inte skyndar sig in i en lösning som kanske inte fungerar helt perfekt men tycker ändå det börjar dra ut lite på tiden.

  Nya uppdaterade tankar om Avanza Bank i största allmänhet!

 4. Har läst detta. Som vanligt hade jag dock misstolkat lite.

  Ok, jag får ge mig till tåls. Jag är lite väl riskexponerad mot avanza bank och det är ju aldrig bra men i nuvarande värdering så har jag svårt att ens motivera mig att sälja av en del.. Min lilla hjärna drar slutsatsen att nuvarande värdering är för attraktiv för att jag ska sälja av en del i nuläget. Ville bara få lite allmäna inputs.

  Jag ger mig till tåls!

  Tack för en bra blogg. Bra jobbat allihop.

  Emil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.