Homemaid Q4

Jag har legat lite på latsidan och inte kommenterat detta än men det har ju varit ganska häftiga rörelser (framförallt nedåt) i Homemaid-aktien efter släppet av bokslutet, och det så klart på grund av Q4. Jag vet inte om marknaden till viss del hade missat att Q4-09 gav ganska kraftiga positiva skatteeffekter, vilket gör att en direktjämförelse är väldigt orättvis. Homemaid har ju inte kvar de förlustavdragen längre. Möjligen blev man lite väl optimistisk under en period efter att man hunnit “ta in” att RUT-avdraget lär bli kvar inom överskådlig framtid. Det är lätt att vara efterklok, men aktien var nog inte så väldigt aptitligt värderad precis innan rapportsläppet heller. Det verkar som att man plöjer in en del pengar i nyetableringar och fortsätter att växa kraftigt i antal anställda. Styrelseledamoten och storägaren Fredrik Grevelius ökade efter rapport, vilket är i alla fall ett svagt positivt tecken.

Summa summarum så finner jag ingen anledning att omvärdera mitt innehav med anledning av bokslutskommunikén.

2 thoughts on “Homemaid Q4

  1. Hej jag heter Johan och undrar lite om hur du ser på Aros kvalle som Mvh hade en stor förälskelse i för några år sen. Hoppas att allt är bra.

    Hej hej

    “Toppace”

  2. Kortfattat så fattar jag ingenting av vad Aros sysslar med eller marknaden de verkar på. Jag kan inte utvärdera vad de skulle ha för övertag. Däremot är ju deras historik väldigt fin. Inget som jag känner att jag kan investera rakt av på, dock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.