Välkommen Hugo!

Nu har det gått lite mer än en månad sen jag skrev första inlägget här på bloggen och jag hoppas ni har haft någon nytta av det jag har skrivit. Jag tycker att det är jättekul att skriva men samtidigt tar det en hel del tid och jag skulle vilja skriva mer än vad jag gjort hittills. En rolig lösning på det hela var att bjuda in min kompis Hugo som också är intresserad av investeringar att dela bloggen med mig! Så nu i framtiden kommer även han att skriva om företag, böcker och annat investeringsrelaterat. Förhoppningsvis blir det ännu roligare för er läsare att läsa då det förhoppningsvis blir dubbelt så mycket aktivitet här!

Hugo är också född 86 och bor i Lund han med. Förhoppningsvis får vi (jag och ni som läser) lära oss en hel del av Hugo och han lära sig en del av mig och er som kommenterar! Min egen erfarenhet är att man utvecklas mycket snabbare om man har någon att utvecklas med och framför allt bolla tankar och idéer med.

Välkommen Hugo!

5 thoughts on “Välkommen Hugo!

 1. Tackar tackar. Det känns riktigt kul att få möjligheten att bli en del av denna sida, mitt första inlägg kommer inom kort!

 2. Kul! Jag följer…

  Har mest fondsparande i emerging markets-fonder men min placerare fick fria tyglar för en sekund och köpte mig:
  ABB Lt
  AstraZeneca
  ENERGYO SOLUTIONS RUSSIA
  Hennes & Mauritz B
  Swedbank A
  Volvo B

  Ska jag lämna honom och köpa en guldtacka/trisslott istället?

 3. Hehe det är svårt att säga med så begränas information. Vad tar han för fasta avgifter? Tar han rörliga avgifter också? Är han långsiktig och grundar dina investeringar efter fundamental analys eller teknisk analys/eller båda?

  Vanligtvis är nog det bästa att köpa en billig index fond som säljs på vanliga börser (Exchange traded funds). Dessa tar väldigt små avgifter och har historiskt sätt givit bättre avkastning än en stor majoritet av fonderna (självklart finns det vissa duktiga fonder även om de flesta är skit eftersom det är så mycket incitament för dem att göra saker som inte är bra för dig långsiktigt).

  Jag skulle läsa på lite och se fråga din fondsparare vad han är för person och vad för filosofi han investerar dina pengar efter. Om du är trygg och trivs med hans svar kan du alltid låta han fortsätta annars är det bättre med en billig ETF (du kan även här välja olika marknader, världsindex, sverige, emerging markets etc ifall du är intresserad av sådant).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.