Försiktighet är viktigt

Försäljning av onoterade aktier är något som egentligen inte intresserar mig men jag hittade artikeln “Skojarföretag utnyttjade Aktietorget och First North” där det skrivs att Finansinspektionen har gått ut med en varning för telefonförsäljning av aktier i ett bolag som heter Masterseek. Jag tycker artikeln var läsvärd och påminner mig ännu en gång att man ska vara försiktig i alla situationer när det gäller pengar.

Härom dagen fick vi dessutom ett mail som kan läsas här: Valubiz mail. Efter att googlat lite efter “Valubiz” så hittade jag inte så mycket information mer än deras hemsida och någon enstaka forumtråd. Den forumtråd jag hittade som var lite intressant kan läsas här: “Investering i onoterade bolag”. Efter att ha läst denna sökte jag upp Combex AB på allabolag.se och det visar sig att företaget har inlett sin konkurs. Jag måste säga att siffrorna ser lite konstiga ut, dessutom har bolaget ingen certifierad revisor. Kanske beror detta på att företaget har inlett sin konkurs, det har jag faktiskt ingen koll på.

Mer än så har jag inte fått fram än och det är ingenting som bevisar att Valubiz AB skulle syssla med bedrägerier eller något olagligt. Jag anklagar dem inte för att göra det men ville mest poängtera att det alltid gäller att vara försiktig när det gäller pengar. Jag kommer inte investera i några onoterade bolag men det vore kul att få höra era tankar kring det hela så kommentera gärna!

Var försiktiga och ha en trevlig helg!

3 thoughts on “Försiktighet är viktigt

  1. Jo. Teoretiskt sätt skulle man förmodligen kunna sätta upp ett legalt företag som säljer aktier i onoterade bolag och rekommendera vissa bolag. Dessa bolag skulle sedan kunna sättas upp av målvakter och ge ut falska rapporter. Med hjälp av de falska rapporterna skulle sedan huvudföretaget kunna sälja aktier i de onoterade bolaget i “god tro” till privatpersoner. Kanske går ett av dessa bolag sedan i konkurs två månader efter… vem vet. Detta är dock något jag spunnit upp i huvudet de senaste dagarna och kanske inte alls existerar/går att genomföra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.